Home Stiri Despre proect Search
Acest proiect este derulat cu sustinerea IREX si a Agentiei de stiri DECA-Press
2003-06-23 12:23:32 Guvernul de la Londra a impus restrictii pentru moldoveni la tranzitarea Marii Britanii

Guvernul de la Londra a impus restrictii pentru mai multe tari privind regimul de vize. Printre aceste state figureaza si Republica Moldova.
Potrivit postului de radio "Echo Moscva", in sirul acestor acestor tari figureaza Belarus, Vietnam, Nepal, Albania si cateva tari de pe continentul african. Cetatenii acestor tari vor trebui sa primeasca vize de tranzit, atunci cand vor pleca intr-o tara oarecare prin Marea Britanie. Rstrictiile respective intra in vigoare de pe data de 24 iunie 2003.

2003-06-23 12:23:01 Circa 700 mii de imigranţi moldoveni lucrează peste hotare
Circa 700 mii de imigranti clandestini din Republica Moldova, lucreaza in prezent in Rusia, Italia, Portugalia, Germania si Grecia.

Potrivit agenţiei ruse RIA-Novosti, numai de la inceputul anului circa 411 mii de moldoveni au plecat sa munceasca in strainatate. De notat ca in 2002 muncitorii imigranti au intors in tara aproape 275 de milioane de dolari prin sistemul bancar, dintre care 225 de milioane prin societatea americana de transfer de fonduri Western Union si 50 de milioane prin intermediul conturilor bancare. Pe de alta parte, muncitorii imigranti au transferat alte 150 de milioane de dolari in Moldova in mod ilegal, precizeaza sursa citata.

2003-06-19 12:22:26 Moldova - cel mai important furnizor de cirese pe piata moscovita

Repubrlica Moldova este cel mai important furnizor de cirese pe piata moscovita, a anuntat postul rus de televiziune RTR. Exportul oficial al acestei productii nu poate fi pus la punct de catre autoritatile moldovene. Ministerul agricuturii al acestei tari recunoaste ca in ultimii zece ani livezile de cirese s-au redus de 16 ori. La moment nu exista o conventie cu Ucraina la transportarea productiei usor alterabile. De aceea trenul Chisinau-Moscova este unicul mijloc pentru taranii moldoveni pentru transportarea productiei spre Moscova.

2003-06-19 12:22:02 In primele cinci luni ale anului, "haiducii" moldoveni au comis la Moscova 1116 crime

Conform datelor mlitiei criminale de la Moscova, in primele cinci luni ale anului curent cetatenii straini din fostele republici sovietice au comis 6701 de infractiuni, anunta redactia rusa a postului de radio BBC. Cetatenii ucraineni au comis in perioada de referinta 2067 de infractiuni, ai Republicii Moldova 1116, ai Tajikistanului - 788, ai Azerbaigeanului - 749.

2003-06-17 12:21:30 Moldova amenintata de seceta
Moldova ar putea sa se confrunte cu o grava seceta ce ar putea provoca compromiterea a marii majoritati a culturilor agricole, transmite RIA Novosti cu referire la surse din cadrul ministerului agriculturii din Moldova, care au comentat vremea extrem de calduroasa ce s-a instarurat in tara.
Din cauza temperaturilor mari deja a avut de suferit mai bine de jumatate din suprafetele de grau. Umeditatea care s-a depozitat in timpul iernii din sol mentine deocamdata vitalitatea sfeclei de zahar si a tutunului, dar daca nu va ploua in urmatoarele zile aceste culturi agricole vor avea de suferit mult, au remarcat sursele din Ministerul agricuturii de la Chisinau.
2003-06-16 12:20:59 Noua milioane de euro pentru reconstructiei unei statii de epurare a apei in sudul R. Moldova

Conventia internationala pentru protectia bazinului fluviului Dunarea va acorda R. Moldova anul acesta noua milioane de euro in scopul reconstructiei unor statii orasenesti de epurare a apei din regiunea de sud a tarii. Potrivit portalului rus RBC, aceasta decizie a fost adoptata la sedinta de la finele saptamanii trecute a Conventiei care s-a desfasurat in orasul Munchen, Germania. Potrivit sursei citate, R. Moldova va beneficia de aceasta suma in cadrul proiectului "Reducerea cantitatii de poluanti in bazinul fluviului  Dunarea".

2003-06-13 12:19:58 380 mii USD pentru lupta cu SIDA in R. Moldova

Banca Mondiala a acordat Republicii Moldova 380 mii USD pentru derularea unuii proiect de contracarare a maladiei HIV/SIDA.
Agentia rusa RIA-Novostie comunica ca, potrivit proiectului, vor fi create noi posibilitati de mentinere a controlului asupra maladiei SIDA si altor boli cu transmitere sexuala, de tratare si ingrijire a bolnavilor.
Conform datelor oficiale, in Moldova sunt inregistrati circa sase mii de persoane afectate de maladia HIV/SIDA.

2003-06-12 12:19:31 Romania libera: La Iasi, moldovenii vand zilnic pana la 5 tone de benzina

Taximetristii ieseni au renuntat sa mai alimenteze autoturismele de la pompele de benzina, ei preferand sa bage in rezervor benzina din Republica Moldova. Ziarul "Romania Libera" scrie ca basarabenii vand benzina cu 20 mii de lei litrul, cu 4-5 mii de lei mai ieftin decat ceea romaneasca. Comerciantii trec prin punctul vamal Sculeni si au rezervoare suplimentare la masina, aducand la un singur transport peste 100 de litri de benzina. Dupa ce o termina, fac cale intoarsa si reincarca in Basarabia, unde litrul de benzina este 15 mii de lei. In total, la Iasi se vand zilnic cate 4-5 tone de benzina din Republica Moldova.

Politia nu are cum sa sanctioneze aceasta contrabanda, deoarece basarabenii nu incalca legea romaneasca, precizeaza sursa citata.

2003-06-10 12:18:58 Ocolind granintele, un tanar moldovean a dorit sa ajunga in spatiul Schengen

Un tanar din Republica Moldova a pornit in mars fortat spre spatiul Schengen. Bineinteles ca ruta sa trebuia sa ocoleasca vama. Politistii de frontiera de la Sectorul Turnu au vazut un barbat care mergea peste camp spre frontiera cu Ungaria. Ei l-au interceptat inainte de a ajung sa treaca granita si au constatat ca este vorba despre Roman V., de 18 ani, din  Republica Moldova.
Ziarul "Evenimentul Zilei" scrie ca el a declarat ca a intrat legal in Romania si dorea sa ajunga la munca, in Germania. De la Bucuresti la Arad a ajuns cu trenul, apoi a luat-o peste camp spre frontiera cu Ungaria, pe care dorea sa o treaca ilegal, pentru ca nu avea nici viza pentru intrarea in Ungaria, nici pentru spatiul Schengen. Tanarul moldovean este cercetat pentru tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat si risca o pedeapsa cu inchisoarea cuprinsa intre o luna si jumatate si un an.

2003-06-09 12:18:34 "Cuvant si Forma", expozitie a pictorului Gh. Vrabie la Bucuresti
Comisia Nationala a Romaniei pentru UNESCO, in colaborare cu Muzeul Taranului Roman organizeaza marti, 10 iunie, expozitia de grafica intitulata “Cuvant si Forma” a artistului plastic Gheorghe Vrabie din Republica Moldova. La eveniment vor participa si reprezentanti ai Ministerului Culturii si Cultelor, precizeaza agentia bucuresteana PROMPT MEDIA.

Total pagini 120 (1194 articole) La pagina: [Inapoi]  [1] [2] [3] ... [115] [116] [117], [118] [119] [120]  [Inainte]
Stiri
Tigari de contrabanda de zeci de mii de euro din Moldova depistate la vama Galati
Poitistii romani au capturat tigari de contrabanda din Moldova de circa 30 mii de euro
„Trei teroristi din Moldova au incercat sa forteze granita de est a Romaniei”
UE a aprobat observatori pe frontiera dintre Republica Moldova si Ucraina
Tinerii din Moldova, care vor sa treaca ilegal Prutul in Romania, aleg calea apei
248 de elevi basarabeni vor studia la Iasi
Doi tineri din Moldova s-au ales cu dosare penale pentru trecerea ilegala a granitei
Si politistii din Basarabia vor avea un cod deontologic
“Zilele Dreptului de a sti” se vor desfasura in Moldova
Captura record de moldoveni
Teatrul Luceafarul din Chisinau, invitat de onoare in Belarus
Chisinaul se consulta cu Bucurestiul in planul de actiuni al parteneriatului Moldova-NATO
Moldova a vrut sa vada cum ii sprijina Romania in procesul de integrare
Regimul de la Tiraspol publica datele recensamantului
65 de ani de activitate pentru Moldpres
In regiunea transnistreana locuiesc peste jumatate de milion de persoane
Presa scolara ia amploare la Ungheni
Chisinau: proiect de lege pentru despagubirea proprietarilor deposedati de comunisti
O moldoveanca a dat SIDA la 200 de ucraineni
Adrian Cioroianu spune ca planul lui Adrian Severin privind Transnistria a fost propus si de analisti rusi

Top 5 articole
Protestele detinutilor par sa fi luat sfarsit / 12781
Cricova, capitala cramelor / 12138
Producatorii de vin si divin din Ucraina s-au suparat pe colegii lor din Moldova / 11973
Cine face arbitrajul in Moldova? / 11381
Statul roman isi bate joc de basarabenii care vor cetatenia romana / 10551

parrtner

 


XStrafer's WebPlace: Unconformable Point of view

DECA-press news agency