Home Stiri Despre proect Search
Acest proiect este derulat cu sustinerea IREX si a Agentiei de stiri DECA-Press
2003-05-09 12:01:06 A fost constituit Fondul pentru relatiile cu R. Moldova
Senatorii din Comisia pentru buget-finante au aprobat miercuri proiectul de lege privind constituirea Fondului la dispozitia Guvernului Romaniei pentru relatiile cu Republica Moldova, in forma stabilita prin OUG 11/2003.

Constituirea acestui Fond se face pentru finantarea de actiuni importante de integrare economica si culturala pentru Romania si Republica Moldova. Aprobarea Fondului se face prin legile anuale ale bugetului de stat.

Rompres comunica ca in anul 2002 s-au alocat prin astfel de fond suma de 112,8 miliarde lei, in scopul finantarii de proiecte de integrare economica si culturala intre cele doua tari.

2003-05-09 12:00:35 Boris Nevednici - campionul Republicii Moldova la sah
Campionatul Republicii Moldova la sah pentru seniori a fost castigat de maestrul international Boris Nevidnici, din Chisinau, tatal lui Vladislav Nevednici, marele maestru care joaca pentru Romania.

Dupa cum comunica Rompres, el a acumulat 6,5 puncte din 7 posibile. Pe urmatoarele doua locuri s-au situat Iurie Haritonov, cu 5,5 puncte, si Ion Solonari, cu 5 puncte. Competitia s-a desfasurat cu 20 de participanti, in sistem elvetian. Conform regulamentului, toti cei trei premianti au obtinut dreptul de a participa la Campionatul European.

2003-05-06 11:59:30 13 ani de la "Podul de flori"

Acum 13 ani, la 6 mai 1990, a avut loc prima deschidere a frontierelor dintre Romania si Republica Moldova, actiune denumita simbolic "Podul de Flori".

Potrivit ziarului "Ziua", la aceea data, zeci de mii de romani s-au adunat pe ambele maluri ale Prutului, multi dintre ei sarind in apa raului pentru a ajunge mai repede pe celalalt mal. Din pacate, entuziasmul acelei clipe s-a destramat incetul cu incetul pana in ziua de azi, ramanand doar amintirea unor clipe de unitate spirituala.

Totusi, noteaza publicatia citata, conceptul de "Pod de flori" s-a materializat in programe culturale de sprijinire a invatamantului si studiilor, rezultatul acestor initiative cel mai probabil va fi vizibil peste ani.

2003-05-06 11:56:29 Circa 4 mii de basarabeni, in neregula la frontiera romaneasca

In primul trimestru al acestui an, 16.840 de cetateni straini  au fost opriti sa patrunda in Romania din diferite motive: pasapoarte sau vize false, nereguli in documentele de calatorie, lipsa mijloacelor de intretinere, probleme vamale, contrabanda calificata etc, scrie publicatia "Romania Libera".

Pe categorii de cetateni, cel mai "bine" reprezentate sunt Ungaria (5.456), R. Moldova (4.206), Serbia (2.773), Bulgaria (1.551), Ucraina (1.182). In aceeasi perioada, nu s-a permis iesirea din Romania unui numar de 948 de cetateni straini, in "top" intrand si de aceasta data persoane din Republica Moldova, dar si din Bulgaria, Turcia si Ucraina.

2003-05-06 11:55:28 Militia rusa cauta un tanar moldovean care a comis un dublu asasinat in regiunea Moscova
In orasul Solnecnogorsk, regiunea Moscova, la o vila au fost depistate cadavrele unei femei in varsta de 50 de ani si a fiicei acesteia de 22 de ani. Dupa cum comunica pagina web a MAI al Federatiei Ruse, pentru acest dublu asasinat este cautat un moldovean somer in varsta de 32 de ani.
2003-04-25 11:55:00 Cele mai bune spectacole ale secolului 21 din 21 de tari
 

Pe parcursul lunii mai curent in orasul Kiev, Ucraina, se va desfasura “Festivalul de teatru al oraselor infratite”, comunica Prompt Media.

 

Potrivit Agentiei Prompt Media, Festivalul se va desfasura cu genericul “Cele mai bune productii ale secolului 21 din 21 de tari”.

 

La festival vor participa trupe de teatru din Cehia, Ungaria, Serbia si Muntenegru, Slovacia, Ucraina, SUA, Lituania, Azerbaidjan, Estonia, Romania, Republica Moldova, Rusia, Polonia, Canada, Georgia, Franta si Belarus.

2003-04-24 19:52:31 Moldoveanul Viorel Bologan, unul din liderii turneului

Dupa disputarea celei de-a patra runde din cadrul turneului international de sah "Anatoli Karpov", ce se desfasoara in localitatea Poikovskii din Rusia, in fruntea clasamentului se situeaza cinci sahisti care au acumulat cate 2,5 puncte.

Potrivit protalului sovsport.ru, acestia sunt Viorel Bologan (Moldova), Aleksandr Onisciuk (SUA), Joel Lotier (Franta), Petr Svidler si Vadim Zveaghintev (Rusia).

La acest turneu participa zece sahisti din sapte tari, competitia urmand sa se incheie la 29 aprilie.

2003-04-22 14:51:38 Moldovenii si ucrainenii vand vopsea tipografica in loc de vopsea pentru oua

Inspectorii OPC din Brasov (Romania) au confiscat mai multe kilograme de vopsea tipografica, vopsea comercializata de vanzatorii ambulanti in loc de vopsea de oua.

Potrivit agentiei bucurestene PROMPT MEDIA, vopseaua tipografica este ambalata in pliculete, ceea ce induce usor in eroare un cumparator neavizat. Majoritatea celor care au fost descoperiti ca pun in vanzare asemenea produse sunt comercianti ambulanti, veniti din Republica Moldova si Ucraina. Inspectorii OPC avertizeaza ca folosirea unor astfel de coloranti poate provoca grave imbolnaviri si chiar cancer.

2003-04-22 11:50:55 Komersant': Soldati moldoveni in Irak

La 21 aprilie Consiliul suprem de securitate al Rep. Moldova a adoptat o decizie potrivit careia un contingent de trupe moldovenesti va participa la actiuni umanitare, care vor fi desfasurate in Irak.

Conducerea Republicii Moldova a dispus Ministerului Apararii al Republicii Moldova sa pregateasca un contingent de trupe de geniu si de medici, care va participa la deminarea teritoriului Irakului si va acorda ajutor medical. Dupa cum scrie editia de azi a cotidianului moscovit "Komersant'", cu referire la ITAR-TASS, propunerea de a participa la aceasta operatiune a fost facuta Moldovei de catre Guvernul de la Washington.

2003-04-21 11:50:37 In Moldova, difuzarea produselor erotice la radio si televiziune va fi posibila doar cu acordul Agentia de Stat pentru protectia moralitatii

In Republica Moldova, difuzarea produselor erotice la radio si televiziune va fi posibila doar cu acordul Agentiei de Stat pentru protectia moralitatii.

Postul de radio Echo Moskvi transmite ca permisiunea acestei agentii va trebui primita si pentru punerea pe post a filmelor erotice la posturile de televiziune prin cablu si prin Internet. Pana acum fara permisiunea agentiei nominalizate se interzicea comercializarea video si audiocasetelor cu continut erotic si demonstrarea, in locurile publice, a filmelor cu elemente de strip-tease.

Autorul documentului ce impune noile reglementari, deputatul-comunist Petru Palamarciuc, a spus in context ca "partidul de guvernamant este profund ingrijorat de caracterul emisiunilor transmise la radio si televiziune". Comunistii sunt dispusi sa "elibereze" eterul de erotica, care, dupa cum a afirmat Palamarciuc, "poarta un caracter provocator".


Total pagini 120 (1194 articole) La pagina: [Inapoi]  [1] [2] [3] ... , [118] [119] [120]  [Inainte]
Stiri
Tigari de contrabanda de zeci de mii de euro din Moldova depistate la vama Galati
Poitistii romani au capturat tigari de contrabanda din Moldova de circa 30 mii de euro
„Trei teroristi din Moldova au incercat sa forteze granita de est a Romaniei”
UE a aprobat observatori pe frontiera dintre Republica Moldova si Ucraina
Tinerii din Moldova, care vor sa treaca ilegal Prutul in Romania, aleg calea apei
248 de elevi basarabeni vor studia la Iasi
Doi tineri din Moldova s-au ales cu dosare penale pentru trecerea ilegala a granitei
Si politistii din Basarabia vor avea un cod deontologic
“Zilele Dreptului de a sti” se vor desfasura in Moldova
Captura record de moldoveni
Teatrul Luceafarul din Chisinau, invitat de onoare in Belarus
Chisinaul se consulta cu Bucurestiul in planul de actiuni al parteneriatului Moldova-NATO
Moldova a vrut sa vada cum ii sprijina Romania in procesul de integrare
Regimul de la Tiraspol publica datele recensamantului
65 de ani de activitate pentru Moldpres
In regiunea transnistreana locuiesc peste jumatate de milion de persoane
Presa scolara ia amploare la Ungheni
Chisinau: proiect de lege pentru despagubirea proprietarilor deposedati de comunisti
O moldoveanca a dat SIDA la 200 de ucraineni
Adrian Cioroianu spune ca planul lui Adrian Severin privind Transnistria a fost propus si de analisti rusi

Top 5 articole
Protestele detinutilor par sa fi luat sfarsit / 12781
Cricova, capitala cramelor / 12138
Producatorii de vin si divin din Ucraina s-au suparat pe colegii lor din Moldova / 11973
Cine face arbitrajul in Moldova? / 11381
Statul roman isi bate joc de basarabenii care vor cetatenia romana / 10551

parrtner

 


XStrafer's WebPlace: Unconformable Point of view

DECA-press news agency

The Internet Access And Training Program (IATP) is a program of the Bureau of Educational & Cultural Affairs (ECA), US Department of State, funded under the Freedom Support Act (FSA). IATP is administered by the International Research & Exchanges Board (IREX) developed by vatik