Home Stiri Despre proect Search
Acest proiect este derulat cu sustinerea IREX si a Agentiei de stiri DECA-Press
2003-05-06 09:30:15 Theoneminutesjr. Workshopul Media pentru Tineri de la Budapesta, la care a fost reprezentata si Republica Moldova, s-a incheiat cu rezultate fantastice

Workshopul One Minute Jr., care s-a desfasurat la Centrul European pentru Tineri (European Youth Center, EYC) de la Budapesta, s-a incheiat la 1 mai cu un numar uimitor de 18 filme, produse in doar patru zile. Cei 30 de copii si tineri din Balcani si fosta Uniune Sovietica, cu varste intre 14 si 19 ani, au muncit aproape ca zi si noapte pentru a-si transforma ideile in filme de un minut.
UNICEF (www.unicef.org), Fundatia Culturala Europeana (www.eurocult.org) si Institutul Sandberg (www.sandberg.nl) au invitat in capitala Ungariei pentru primul seminar One Minute Jr. participanti din Ucraina, Moldova, Romania, Bulgaria, Slovenia, Bosnia & Hertegovina, Croatia, Serbia & Montenegro, Kosovo, Albania, Macedonia si Ungaria.
Cele 18 productii de un minut au avut ca teme centrale subiecte de la incluziune sociala pana la violenta la TV, sensul vietii, suicidul, dragostea & relatia dintre barbat si femeie,
injustitia sociala si soarta celor fara adapost. Toate filmele au fost produse in intregime de adolescentii participanti la workshop, cu asistenta tehnica in timpul procesului de editare a celor doi instructori experimentati  de la Institutul Sandberg.
Vava Stojadinovic, unul dintre instructori, a afirmat la incheierea stagiului: "E nemaipomenit ceea ce ati facut voi aici in doar cateva zile. Nu am crezut ca la acest workshop vor fi create atat de multe filme excelente".
Elena Catasev, o adolescenta de 16 ani care a participat la stagiul One Minute Jr. de la Budapesta, a scris dupa revenirea sa acasa in Moldova: "Am discutat totul impreuna cu colegii mei de la Centrul Media pentru Tineri de la Chisinau si le-am impartasit toate impresiile mele puternice.
Acum am foarte multe idei si vreau sa fac atat de multe lucruri: sa filmez, sa realizez un proiect de program televizat cu filme One Minute etc.  - Am atatea planuri...!"
Toate productiile video vor intra in competitie pentru Premiul anual OneMinuteJr., de la Amsterdam in noiembrie 2003, si vor putea fi in curand accesate online la adresa
www.theoneminutesjr.org. Festivitatea de premiere va include doua categorii: "Inside - Out" (cu subiecte consacrate incluziunii sociale) si "Best of the World Jr.", o categorie libera fara subiect special. Informatii despre participarea la concurs si formulare de aplicare online pot fi accesate la http://www.theoneminutesjr.org/mmmcms/public/index.php?thisarticle=44.
Urmatoarele seminare OneMinuteJr. - de asemenea organizate de Reteaua Media UNICEF Vocile Tinerilor, Fundatia Culturala Europeana si Institutul Sandberg - vor avea loc in acest an la Tbilisi (Georgia), Marseille (Franta) si Berlin (Germania).

Link
http://www.theoneminutesjr.org/mmmcms/public/index.php?thissection_id=8

no logo by Theoneminutesjr

Comments

No comments yet


Post new comment
Name
E-mail
Comment
Stiri
Tigari de contrabanda de zeci de mii de euro din Moldova depistate la vama Galati
Poitistii romani au capturat tigari de contrabanda din Moldova de circa 30 mii de euro
„Trei teroristi din Moldova au incercat sa forteze granita de est a Romaniei”
UE a aprobat observatori pe frontiera dintre Republica Moldova si Ucraina
Tinerii din Moldova, care vor sa treaca ilegal Prutul in Romania, aleg calea apei
248 de elevi basarabeni vor studia la Iasi
Doi tineri din Moldova s-au ales cu dosare penale pentru trecerea ilegala a granitei
Si politistii din Basarabia vor avea un cod deontologic
“Zilele Dreptului de a sti” se vor desfasura in Moldova
Captura record de moldoveni
Teatrul Luceafarul din Chisinau, invitat de onoare in Belarus
Chisinaul se consulta cu Bucurestiul in planul de actiuni al parteneriatului Moldova-NATO
Moldova a vrut sa vada cum ii sprijina Romania in procesul de integrare
Regimul de la Tiraspol publica datele recensamantului
65 de ani de activitate pentru Moldpres
In regiunea transnistreana locuiesc peste jumatate de milion de persoane
Presa scolara ia amploare la Ungheni
Chisinau: proiect de lege pentru despagubirea proprietarilor deposedati de comunisti
O moldoveanca a dat SIDA la 200 de ucraineni
Adrian Cioroianu spune ca planul lui Adrian Severin privind Transnistria a fost propus si de analisti rusi

Top 5 articole
Protestele detinutilor par sa fi luat sfarsit / 12781
Cricova, capitala cramelor / 12138
Producatorii de vin si divin din Ucraina s-au suparat pe colegii lor din Moldova / 11973
Cine face arbitrajul in Moldova? / 11381
Statul roman isi bate joc de basarabenii care vor cetatenia romana / 10551

parrtner

 


XStrafer's WebPlace: Unconformable Point of view

DECA-press news agency

The Internet Access And Training Program (IATP) is a program of the Bureau of Educational & Cultural Affairs (ECA), US Department of State, funded under the Freedom Support Act (FSA). IATP is administered by the International Research & Exchanges Board (IREX) developed by vatik